Sailing Team NL

Passion for performance, teamwork & leadership

Match Cup Sweden

 

De World Match Racing Tour (WMRT) is opgericht in 1999 en de toonaangevende professionele zeilcompetitie ter wereld. De Tour beschikt over Wereldklasse zeilers, van Olympische tot America's Cup kampioenen. De Tour evenementen (podium en wereldkampioenschappen) worden over de hele wereld gevaren. De Tour is door de Internationale Sailing federatie erkend als “special event” en is het matchrace evenement van de wereld.

Er staan meer dan 1200 teams op de wereldranking. Alleen de beste 18 team kunnen mee doen aan de WMRT. Door in de kwalificatie evenementen in de verschillende wereld continenten mee te doen, kun je je als team kwalificeren.

Sailing Team NL stapte in februari 2017 in deze tour en gaat een wervelachtige ontwikkeling door. Het team schiet pijlsnel omhoog in de wereldranking. In juni stond Sailing Team NL op de 26ste plaats van de wereld, in augustus staat het team al op een hard bevochten zesde plaats.

De podium en wereldkampioenschappen worden gevaren in identiek geleverde one-design M32 high performance catamarans. Hiermee wordt de nadruk gelegd op teamwerk en vaardigheid. De wedstrijden worden dichtbij de wal gevaren, dit vergt intense tactische vaardigheden en geeft een goede mogelijkheid tot live verslaggeving.

Meer over WMRT

Kalender

WMRT Perth - Australie - maart 2017 - wildcard - 16de
WMRT Long Beach - L.A. - april 2017 - niet gekwalificeerd.
WMRT Marstrand - Zweden - juni 2017 - gekwalificeerd - 4e
WMRT St Petersburg - Russia - aug 2017 - gekwalificeerd - 5e

Kwalificatie Porec - Kroatië - Mei 2017 - 2e
Kwalificatie St. Petersburg - Rusland - Juli 2017 - 2e

Komende evenementen
WMRT Chicago - USA - 26 / 30 sep 2017
WMRT Shenzhen - China 24 / 29 okt 2017

© 2017 Sailing Team NL