Sailing Team NL

Passion for performance, teamwork & leadership

M32 high performace catamaran

Eenvoudigheid en efficiency
In tegenstelling tot andere catamarans met hoge prestaties, heeft de M32 twee zichtbare en onderscheidende eigenschappen aan het ontwerp - een 'focus' voor eenvoud en efficiëntie: geen genua en ‘racks' aan boord van de romp waardoor de schipper en de bemanning hoog boven het water en gebruik hun gewicht om bij te dragen aan de prestaties van de boten. Met de ingebouwde racks verhoogt de M32 zijn breedte van 5.54m tot 8.35m.

Technologie & Productie
Ingebouwde koolstofvezel met een totaal gewicht van slechts 510 kg, is de versnelling van de M32 onmiddellijk en kan een romp in slechts vijf knopen uit het water worden gelift. De stabiliteit wordt gehandhaafd door de voorwaartse bouyancy in de rompen en C-vormige zwaarden die een verticle-lift creëren waardoor de stuurman totale controle en vertrouwen in alle omstandigheden krijgt.

Om de stijfheid van de M32-constructie verder te maximaliseren; Elke boot is volledig gebouwd in prepreg koolstofvezel (inclusief het gebruik van hoge modulusvezels) en epoxy over een Nomex-kern. Alle koolstofdelen worden onder vacuüm gebakken bij 120 ° C in een onderdrukte autoclaaf, 6-8 bar voor enkele huid en 2-3 bar voor sandwich laminaten.

Varen
Kortom de 32 voet catamaran vaart onvergelijkbaar licht en is razend snel. Door de enorme eenvoud, en eenheid tussen de verschillende schepen komt het allemaal meer op de kundigheid van de het team!

© 2017 Sailing Team NL