Sailing Team NL

Passion for performance, teamwork & leadership

Dag 3 WK M32: Uitdagend leiderschap

Dag 3 van het Wereldkampioenschap M32 in Marstrand is er een met prachtige weersomstandigheden. Op dit moment staat het team zesde van de wereld. Een mooie plek, maar er zit meer in voor de Nederlanders.

Dat er meer in zit, is te merken in het team. Er zitten deze week vijf zeilers aan boord, vijf zeilers met sterke meningen. Als het minder gaat wordt er direct gekeken naar wat er beter moet, door het hele team. Hier zitten wat zeil-technische dingen bij, de boot moet bijvoorbeeld sneller door de opzet aan boord iets te veranderen. Binnen het team moet er gekeken worden naar teamwerk en leiderschap. Er staat hier een nieuw team met een leider die nog moet groeien in het leiderschap. Een week geleden voer dit team in de top 4 in het matchrace circuit, toen was ook de dynamiek in het team goed. Deze week zijn de verwachtingen hierdoor hoog.

Na een geweldige eerste dag op het WK, vallen de resultaten in de volgende dagen tegen. Het doet niets af aan het feit dat het team nog steeds in de top zit, maar de resultaten kunnen beter. Het valt op dat er geen constante flow in het leiderschap zit. Pieter-Jan Postma zoekt vooral naar een middenweg om iedereen tevreden te houden. Daardoor komt het duidelijke leiderschap er eigenlijk niet uit. Er moet een manier zijn om alle verschillende informatie en de meningen van de zeilers bij elkaar te brengen. Dan kan er weer als een team gefunctioneerd worden en verdwijnen de nu ontstane eilandjes in het team. Dit is de uitdaging, hierin zie je het uitgesproken karakter van Sailing Team NL waarin moeilijke dingen niet uit de weg worden gegaan, maar juist worden aangepakt.

Foto: Klaas Wiersma

Vandaag zijn er vijf races gevaren, races met zeer wisselende uitslagen voor het team, een 14de, 6de, 15de en twee 9de plaatsen. Of er morgen gevaren wordt is heel erg weersafhankelijk. Er staat slecht weer met veel wind voorspeld, daarom besloot het wedstrijd comité vandaag vijf wedstrijden te varen. Op die manier zijn er genoeg wedstrijden om er een een eerlijk kampioenschap van te maken. Mocht er morgen niet gevaren worden. Wordt er gewoon gevaren, dan kan het team zich nog een plekje omhoog varen.

Resultaten
Bekijk de actule resultaten hier

Social media
Volg ons ook op social media:
Facebook
Twitter
Instagram

 

© 2017 Sailing Team NL