Sailing Team NL

Passion for performance, teamwork & leadership

Foto: Klaas Wiersma

Dag 2 WK M32: Veel te leren in moeilijkere condities

Dag 2 van het Wereldkampioenschap M32 stond voor Sailing Team NL in het teken van leren. De condities waren moeilijker vergeleken met een dag eerder. Communiceren aan boord is iets waar nog aan gewerkt moet worden, dit blijkt ook in de nabespreking. Met een vijfde, 13de, 11e en tiende plaats zakt het team van een gedeelde eerste plaats naar een vijfde plaats.

Ook Chris Steele, waar de eerste plaats mee werd gedeeld, zakt een beetje. De top 5 blijft uit dezelfde teams bestaan als een dag eerder, alleen wisselt iedereen van plaats. Hierdoor ligt alles nog steeds open. Morgen begint het team als een nieuwe dag. Een dag waar het team elkaar van te voren betere input moet geven over hoe de wedstrijden gevaren gaan worden. Zodat het team meer op een lijn zit, ook als het een dag minder gaat. Wanneer nodig kan het plan gewijzigd, maar dan moet de nieuwe koers in goed overleg gemaakt worden. Hierin is nog veel te leren.

Terugkijkend op de races vandaag is een vijfde plaats het beste resultaat, dit was in de eerste race. De tweede race begon met een slechte start, waarop het leek of er fout na fout werd gemaakt. Het team probeert alles te doen om de boot weer op snelheid te krijgen. Iedere race opnieuw en hierin boeken ze resultaat. Geen grote uitslagen, maar langzaam maken ze hun fouten in de races goed. In het team heerst dezelfde vechtlust, daar wordt veel mee gewonnen. Het team zit dan ook gewoon in de top 5 van de wereld en blijft morgen vechten om in deze positie te blijven.

Bekijk alle resultaten hier

© 2017 Sailing Team NL