Sailing Team NL

Passion for performance, teamwork & leadership

WK M32 dag 1: Door sterk teamwerk aan kop

Sailing Team NL kent een zeer goede start tijdens de Wereldkampioenschappen M32. In vier wedstrijden finishen ze twee keer tweede, een keer eerste en een keer derde. Een mooi resultaat voor een team dat pas sinds februari samen zeilt. Deze week vaart het normaal vierkoppige team met een vijfde man, hierdoor zien we nu vijf sterkte karakters aan boord.

Balans houden in het team
Het is een uitdaging voor het team geweest om iedereen op zijn plaats te krijgen en zijn eigen verantwoordelijkheid op te pakken. Door goed samen te werken en veel te communiceren beginnen ze het WK in ieder geval goed. Het eerste startsein wordt om 12 uur gegeven, de 16 catamarans vliegen over de start. Het is vrij hectisch aan de startlijn met zoveel grote M32’s, Sailing Team NL zit er goed bij en weet zich al snel in de top 5 te varen. Deze eerste race komen ze als tweede over de finish, achter grote concurrent Chris Steele. De wind pakt daarna langzaam op, de heren blijven hard werken voor een nog beter resultaat. De derde race betaalt het harde werken uit en finisht het team als eerste met een grote voorsprong op nummer 2, Steele.

Tussen de wedstrijden door bespreekt het team wat beter kan. Hierbij gaat het soms hard tegen hard, maar er wordt goed naar elkaar geluisterd. Uiteindelijk heeft iedereen zijn eigen verantwoordelijkheid aan boord, dat is belangrijk in het team. Balans houden en 1 verantwoordelijke op ieder deelgebied aan boord zetten.

Werken als een team
Voor de vierde en laatste wedstrijd neemt de wind toe tot zo’n 14 knopen, een aantal teams besluit daarop een rif in het zeil te zetten. Voor Sailing Team NL is een rif niet voordelig en ze blijven vol zeil varen. Net als een groot deel van de vloot overigens. Een derde plaats in de laatste race verzekert ze na dag 1 van een gedeeld leiderschap in het tussenklassement.

Postma: “Het waren vier zware wedstrijden en we zijn blij dat we bovenaan staan, samen met Steele. We hebben vandaag hard gewerkt en blijven onszelf verbeteren. Teamwerk aan boord gaat goed, zowel voor de wind als aan de wind.”

Tussenstand na vier races

Voorbereiding dag 2
De tweede dag van de Wereldkampioenschappen in Marstrand gaat er iets anders uitzien. We beginnen de dag dan met veel wind, maar in de middag neemt deze af tot zo’n 11 knopen. Prima vooruitzichten. “Voor morgen ligt alles eigenlijk nog open, er kan nog van alles gebeuren en we kunnen niet er niet vanuit gaan weer zo’n goede dag als vandaag te hebben. We gaan nog beter ons best doen om sneller te gaan en zetten de juiste personen op de juiste plaats, net als vandaag.”

Social media
Volg het team de hele dag via social media:
Facebook
Twitter
Instagram

© 2017 Sailing Team NL