Sailing Team NL

Passion for performance, teamwork & leadership

Vooruitblik op WK M32

Donderdag 13 juli start het Wereldkampioenschap M32 in Marstrand, Zweden. Sailing Team NL is een van de 16 deelnemers aan het kampioenschap. Vorige week deden ze op dezelfde locatie nog mee met de Wereldbekerwedstrijden van de World Match Racing Tour. Hier eindigden ze op een nette vierde plaats. Tijdens het WK zeilen ze mee in hun eigen boot met nieuwe zeilen.

Het team heeft er net een aantal voorbereidingsdagen opzitten en zijn klaar voor de start op donderdag. Schipper Pieter-Jan Postma blikt vooruit: "Het wordt een spannende week, het niveau van zeilen is heel hoog. Er doen veel Wereldkampioenen mee, zoals regerend kampioen Phil Robertson en zesvoudig kampioen Ian Williams. De verschillende landen hebben goed voorbereide, serieuze campagnes. Wij zijn pas in februari begonnen en strijden komende week tegen teams die al jaren samen varen. Maar we hebben veel vertrouwen in het team en de boot. Het is mooi om te zien hoe het team de afgelopen weken is gegroeid. De communicatie gaat goed, en er is onderling veel vertrouwen en respect."

"Deze week willen we bij de eerste 8 van de wereld eindigen. Het wordt ons eerste Wereldkampioenschap en we gaan vechten voor iedere meter."

Bekijk de actuele resultaten via deze link

Social media
Sailing Team NL is de hele week te volgen op social media via #STNL
Facebook.com
Twitter.com
Instagram.com

© 2017 Sailing Team NL