Sailing Team NL

Passion for performance, teamwork & leadership

Sailing Team NL wint de M32 Series in Valencia tijdens een zinderende finale

De finale van de M32 winterseries in Valencia werd pas beslist op de laatste dag, in de laatste race, in het laatste rak. Sailing Team NL pakte de winst in de winterseries met in een spannende finale tegen Richard Davies van Section 16. 

De strijd tussen Section 16 en Sailing Team NL

Titel ...

Het slotevenement die werd gevaren van 15 tot en met 17 maart 2018 in Valencia bracht extreme condities met zich mee. Zowel de nieuwe teams in de winterseries als de meer ervaren M32 teams werden optimaal getest in een zinderende finale.

In totaal zijn er 49 races gevaren over drie series van evenementen. Pas in de allerlaatste race wist het Nederlandse team winst te verzekeren. Richard Davies van team Section 16 behield lange tijd zijn koppositie. Het ging uiteindelijk om die laatste race. “Ik kan niet geloven hoe dicht op elkaar we zitten”, reageert Davies. “Het komt uiteindelijk neer op die laatste ronde in de laatste race. Het is echt muntje flippen tussen Sailing Team NL en ons team, beter dan dat wordt het niet. Van harte Pieter-Jan Postma en team voor een geweldig resultaat en welverdiende winst!”

Postma, schipper van Sailing Team NL en tevens evenement organisator voor deze Valencia Winter Series: “Als een team kwamen we met Sailing Team NL vaak op een tweede plek vorig seizoen. Door te blijven ontwikkelen op verschillende vlakken pakken we nu de winst. Deze series hebben we met veel verschillende samenstellingen gevaren, maar de constructieve aanpak blijft hetzelfde waardoor het vertrouwen groeit. Goede rolverdeling, elkaar scherp houden en elkaar hierin ondersteunen zijn eigenschappen waardoor we stabiel zijn. Dat resulteert dan ook in winst op het moment dat er druk op komt, waardoor je weet dat het goed in elkaar zit."

Met de hard bevochten competitie op het water tussen de teams, werd de rivaliteit op het land aan de kant gezet. Gelijktijdig met het finale evenement vond het Valencia’s Fallas Festival plaats, de officiële opening van de lente in Spanje. De teams en hun gasten werden in de watten gelegd met Paella en tapas avonden. De Winter Series in Valencia kreeg een spetterende afsluiter met een waanzinnige vuurwerkshow.

Eersterangs zitplaats
De gasten genoten overdag van de spectaculaire races in de M32 vanuit de voormalige America's Cup haven. Zij zaten eersterangs dankzij een grote cruising catamaran langs de baan. Uitzicht op de wedstrijden met op de achtergrond de geur en het zicht van het Valencia Fallas Festival. Postma: “Ik ben trots op het team waarmee we deze Series mogelijk hebben gemaakt. Vooral Dirk-Jan Korpershoek en Harmon de Lange hebben echt hun schouders eronder gezet. We weten we dat we samen elk probleem kunnen oplossen en de samenwerking is erg fijn en constructief. We hebben een community gecreëerd in Valencia waar iedereen zich welkom voelt en deel uitmaakt van iets speciaals.”

De groeiende vloot tijdens de Series, inclusief drie nieuwe teams in de M32 klasse, laat weer eens zien hoe makkelijk de instap naar deze klasse in Europa, en de rest van de wereld, is. De one design M32 zet het multihull racen op de kaart en laat iedere keer weer zien hoe spectaculair deze boot is voor zowel de teams als voor het publiek.

Dit finale weekend van de Winter Series brengt ons nu naar de M32 Series Europe met evenementen in Scandinavië en het binnenland van Europa. De openingsserie van dit evenement vindt eveneens plaats in Valencia van 20 tot en met 22 april 2018.

Resultaten Winter Series Valencia

© 2017 Sailing Team NL