Sailing Team NL

Passion for performance, teamwork & leadership

Joan, Thijs, Pieter-Jan en Gerwin

Gezonde spanning bij Sailing Team NL richting finale Match Racing World Championship

De finale van de World Match Racing Tour vindt zondag 29 oktober plaats in Shenzhen, China. Sailing Team NL strijdt deze week voor een plaatsing in die finale tijdens het Match Racing World Championship in China. De fleetraces zitten erop, de Nederlanders eindigen als eerste in hun groep en plaatsen zich hiermee voor de eerste ronde van het matchracen.

Schipper Pieter-Jan Postma: “Als team hebben wij naar deze finale toegewerkt. Je merkt hier in China dat alle teams naar deze week hebben uitgekeken. Voor ons persoonlijk is het een mooi proces geweest. Het afgelopen seizoen zijn we steeds beter samen gaan werken. Het is bijzonder elkaar zo goed te leren kennen, je kent elkaars krachten goed en weet deze op de juiste plaats in te zetten.”

Sailing Team NL is in februari dit jaar opgericht en bestaat uit Pieter-Jan Postma, Thijs Visser, Gerwin Jansen en Joan Navarro Guiu. Vanaf het begin van het seizoen was het hun doel mee te doen in deze finale. Het team heeft gedurende het seizoen een sterke stijgende lijn laten zien. Consistent werkten ze toe naar dit finale evenement in China. “We zijn als team enorm gegroeid dit jaar, en niet alleen op de boot. Ook buiten onze zeil skills zijn we gevormd als team en laten we onze krachten zien. Dat maakt het zo’n plezier om dit met zijn allen te doen”, aldus Postma.

Match Racing World Championship China
Deze week vindt dus het Match Racing World Championship plaats. De eerste twee dagen bestonden uit fleetraces, hier komt Sailing Team NL als sterkste uit hun groep naar voren. Voor nu staat de Super 16 op het programma, hierin valt iedere ronde een team af. Met in totaal 8 rondes, blijven de beste 8 teams uiteindelijk over. Zij gaan door naar de kwartfinales. Met uiteindelijk komende zondag de grote finale om het wereldkampioenschap matchracen!

Sailing Team NL is klaar voor de Super 16 komende donderdag, 26 oktober. “Top 8 is zeker onze doelstelling deze week. Daar zijn we ook klaar voor. Gespannen zijn we wel, maar dat is gezonde spanning. Het is vooral genieten om hier te zijn en tot nu toe zo goed mee te doen.” 

Volg het team

Volg Sailing Team NL tijdens het Match Racing World Championship in China via de volgende media:
Facebook
Twitter
Instagram

Voor live race updates volg je de World Match Racing Tour via:
Facebook
Twitter

Alle uitslagen zijn via de website van de World Match Racing Tour te vinden:
Uitslagen

© 2017 Sailing Team NL